Wat ouder nieuws


NIEUWS VAN 2016

In maart hebben we bij de Stichting PMT een aanvraag gedaan voor ondersteuning van onze Stichting.

PMT organiseert in Odiliapeel jaarlijks een fietstocht voor goede doelen en wil voor dit jaar ons ondersteunen met de opbrengst van deze goede doelen fietstocht.

Hier zijn we erg blij mee want al het extra inkomsten zijn welkom. Dit jaar hebben we als doel het schoolgeld van een van de Zimkids daarmee te bekostigen

 

PMT fietstocht Odiliapeel BEDANKT!

Dit jaar hebben we op 11 september een mooi bedrag mogen ontvangen, waarmee we het schoolgeld van Joyline hebben betaald. Iedereen die zich heeft ingezet voor de PMT, super bedankt!!!

Namens de Stichting bedanken we alle Donateurs en wensen we iedereen een Fijn 2017

 

 

LAATSTE NIEUWS VAN 2015

In oktober-november hebben we contact gehad met de stichting TESS UNLIMITED. 

Danielle Raaymakers uit Odiliapeel is werkzaam voor deze stichting in Guatamala, waar veel kinderen die geboren worden met schisis( in de volksmond hazenlip genoemd) onderdak en scholing krijgen .

Voor deze stichting hebben we een vloer voor de wasruimte en keukenmaterialen kunnen bekostigen. Zij kunnen zo weer kinderen in hun restaurant opvangen en begeleiden.

 

Speciale donaties/acties 2014:

Schapendag 2014 wederom een succes!

Op zondag 13 juli hebben we als stichting door de verkoop van tweedehands boeken weer een mooi bedrag van € 171,- bij elkaar weten te verdienen. Het weer was niet voortreffelijk, dus het aantal bezoekers was ook wat minder dan voorgaande jaren.
Maar alle opbrengst is welkom. Dank je wel namens de Chengetai Children

Onze dank gaat ook uit naar de firma Selten glas- schilder-en decoratiewerken, die jaarlijks de onkosten sponsoren voor deze activiteit.
Fijn dat wij jaarlijks van jullie gastvrijheid gebruik mogen maken.

 

Speciale acties en donaties in 2013:

We hebben een wervingsbrief gemaakt waarmee we onze stichting nog meer onder de aandacht kunnen brengen. Deze brief hebben we naar scholen en bedrijven in de regio gestuurd.

Ook dit jaar zijn we ook actief op Facebook. De pagina wordt actief bijgehouden. Deze pagina is voor iedereen te lezen, ook als je geen Facebook-account hebt. (www.facebook.com/StichtingChengetaiChildren)

In maart waren Jos en Everjoyce Martens in Nederland.

Ze vertelden open en enthousiast over de ontwikkelingen op allerlei gebied: sociaal, school, emotioneel en de gezondheid van de kinderen. Een prachtige ontmoeting met betrokken mensen die met hart en ziel gaan voor deze kinderen.

Dan kunnen wij niet anders dan hen ondersteunen daarin.

Op de Schapendag waren we dit jaar ook weer aanwezig met onze boekenkraam. Het weer was goed, de bezoekers vrolijk en wij hadden er weer zin in. Dat leverde een hele mooie opbrengst op. De firma Selten, glas-, schilder-, en decoratiewerken heeft daar in het bijzonder aan bijgedragen.

Aan het einde van het jaar werden we nog verrast door basisschool Den Dijk uit Odiliapeel. Zij hadden onze stichting uitgekozen als goed doel voor dit jaar. Hiervoor werd een kerstmarkt georganiseerd. Op de markt waren hele mooie werken van de kinderen van Den Dijk te koop. Er was zelfs een restaurant waar allerlei heerlijkheden te koop waren. Een zeer sfeervolle markt. De opbrengst was maar liefst €740,28!

 

Speciale acties/donaties in 2012:

Voor een speciale verjaardag  (65 jaar) ontvingen we in maart een extra donatie van€ 470,00.

Ondanks de nodige inspanningen zijn wij als stichting helaas niet in aanmerking gekomen voor een donatie van "Nacht van de Fooi".

Tijdens de huwelijksviering van Menno en Esther de Vries hebben zij de opbrengst van een speciale collecte  €115,00, geschonken aan de Stichting Chengetai Children.

In juli hebben we ons als stichting weer gepresenteerd op de jaarlijkse schapendag in Odiliapeel.
Evenals in 2011 heeft Schildersbedrijf Selten ons zeer gastvrij ontvangen en de gelegenheid geboden om een boekenkraam in te richten. Zonder deze sponsoring had deze dag niet zo goed kunnen slagen.
We zijn ontzettend blij met alle boeken die we van diverse mensen hebben ontvangen. 
Naast boeken hebben we ook kaarten en boekenleggers verkocht. Deze zijn getekend door de kinderen uit Zimbabwe.
Ondanks het slechte weer en het matige bezoekersaantal hebben we toch weer een mooi bedrag bij elkaar gekregen. De totale opbrengst van die dag was €333.50.


24 december 2011

Hoe mooi kan de Kerstgedachte "vrede op aarde" worden uitgedragen. 

De Kerstmarkt van 22 december op de openbare basisschool Mettegeupel uit Oss heeft het prachtige bedrag van 1262 euro opgebracht! 
Dit geld komt helemaal ten goede aan de stichting en wordt gebruikt om het schoolgeld te betalen.

Een van de leerkrachten beschreef dat als volgt: "Voor de kinderen op school was dit geweldig. Ze hadden samen 1 kind naar school gebracht". 
Dat vonden ze een bijzondere gedachte. 

Door onderstaande link aan te klikken kom je op de site van deze school.  

www.obsmettegeupel.nl

 

DANK JULLIE WEL VOOR DIT HARTVERWARMENDE GEBAAR. 


Nog meer mooie gebaren.
Schildersbedrijf Selten wil net als vorig jaar de opbrengst van kerstactie van 2011 beschikbaar stellen aan de stichting.

Ook particulieren namen het initiatief om dit jaar geen kerstkaarten te versturen. Zij doneerden het gereserveerde geld daarvoor aan de stichting.

Op 30 oktober was de inwijding van het nieuwe huis, de housewarming van Monique, Menno en Caró. 
De opbrengst ruim € 300,00 is beschikbaar gesteld aan de stichting. Dank jullie wel voor dit mooie gebaar.

 
10 juli 2011.
Op deze dag was de stichting aanwezig op de Schapendag in Odiliapeel. Middels een kraampje hebben we maar liefst 230 euro opgehaald! Dank voor alle steun en speciaal dank aan het Afrika museum, de Spar uit Odiliapeel en Selten bv die ons hebben gesponsord voor het mogelijk maken van deze activiteit!

Ook iets om trots op te zijn
Niemand minder dan oud wereldkampioene zwemmen Annemarie Verstappen draagt onze stichting een warm hart toe. We verwijzen u graag naar haar verhaal onder de paragraaf stichting en zijn er trots op dat zij onze ambassadeur is.

20 december 2011
De powerpointpresentatie kan helaas niet op de webiste worden geplaatst. Wat we wel hebben gedaan is alle foto's en beschrijvingen geplaatst in de rubriek foto's. Veel plezier met terugkijken.