Nieuws

Droevig nieuws

Op 7 juli 2018 is één van de kinderen, Evans (14)  overleden. Hij is een korte tijd ziek geweest. Wij denken aan hem en wensen familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Peel Missie Tour

In 2017 is er een heel mooi bedrag bij elkaar gefietst tijdens deze tocht. Ook wij mochten delen in deze opbrengst. Dit jaar zal het geld besteed worden aan een weeshuis in Zimbabwe, het Mauganidze Kindhearted. In het weeshuis worden kinderen ondergebracht door het Ministerie van Sociale Zaken. Helaas hangt hier niet automatisch ook geld aan vast. Het weeshuis wordt gerund door Virginia Kadzunge, een vrouw van half 70 en een aantal vrijwilligers. Zij kunnen een verschil maken voor de kwetsbare kinderen die bij hen gebracht worden en wij ondersteunen hen daar van harte bij. Mede dankzij u én de PMT
Kijk voor meer informatie over dit weeshuis onder het kopje "Projecten'.

In 2016 hebben wij ook een hele mooie bijdrage mogen ontvangen van de PMT. Dit geld is gebruikt voor het schoolgeld, boeken en materialen van Joyline, één van de kinderen die wij ondersteunen. Een ander deel van het geld is gebruikt om de ziektekostenverzekering te betalen van alle kinderen Dhliwayo. Dit zijn aanzienlijke kosten maar wel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Net zoals onderwijs en een veilige, geborgen thuissituatie. Dankzij de bijdrage van de PMT is dit gelukt

Uden WereldWijd

Sinds dit jaar zijn wij partner van Uden WereldWijd. Deze organisatie zamelt kleding in. In de gemeente Uden staan containers om oude kleding in te verzamelen. De opbrengst van deze inzameling wordt door Uden WereldWijd verdeeld onder de partners die een aanvraag hebben ingediend. Wij hadden dit jaar een bijdrage gevraagd voor het collegegeld van Memory. Zij zit op de universiteit in Harare. We zijn erg blij met de bijdrage die we van Uden WereldWijd hebben ontvangen. Het maakt het mogelijk om de kinderen te blijven steunen. Onze hartelijke dank daarvoor!

Artikel in de Mooi Uden krant

Op 26 juli staat er een mooi artikel over onze stichting in de 'Mooi Uden krant'. Samen met Jos en Everjoyce Martens hebben wij verteld over onze stichting, het ontstaan en onze huidige projecten. Natuurlijk ondersteunen wij nog steeds de 6 kinderen waarmee de stichting gestart is maar inmiddels kunnen we ook een rol spelen in een weeshuis nabij Harare. U leest meer over het weeshuis onder de kop 'Projecten'.
Lees hier het artikel: http://www.mooiuden.nl/nieuws/algemeen/20651/-kinderen-in-zimbabwe-een-toekomst-geven-

Schapendag Odiliapeel 2017

Op zondag 9 juli waren wij te vinden in Odiliapeel op de jaarlijkse Schapendag met een kraam vol boeken. We hebben genoten van het mooie weer en de bezoekers aan onze kraam. Deze dag heeft een mooi bedrag opgeleverd voor onze stichting. We willen dan ook iedereen bedanken voor hun belangstelling voor de boeken on Stichting Chengetai Children. Een speciaal woord van dank voor Jan Selten die onze kraam heeft gesponsord. Hierdoor komt de opbrengst volledig ten goede aan de kinderen. Natuurlijk heel graag tot ziens op onze boekenzolder of volgend jaar in Odiliapeel.

Peel Missie Tour 2017

Ook dit jaar wordt er voor onze stichting gefietst in Odiliapeel. Het project wat dit jaar ondersteund wordt is een weeshuis nabij Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Meer informatie over dit project vindt u bij 'Projecten'.

De fietstocht is op: 3 september 2017 in Odiliapeel.

Fiets gezellig mee. Naast de fietstocht zijn er ook andere activiteiten voor de kinderen, er is eten en drinken voor iedereen en uiteraard ontbreekt de muziek niet.

Uden Wereldwijd

Sinds het voorjaar van 2017 zijn wij partner van Uden Wereldwijd. Hier zijn wij ontzettend blij mee. Uden Wereldwijd zamelt kleding in. De opbrengst van deze inzameling wordt verdeeld onder de projecten van de Partners. Dit jaar zal dus een project van ons ook ondersteund worden. Meer informatie over Uden Wereldwijd vindt u op: www.udenwereldwijd.org